Tandriem aandrijving

Positioneren en aandrijven in één

U bent hier: Home / Toepassingen / Tandriem aandrijving

 Tandriemen worden veelal ingezet in transportbanden met werkstukdragers, in montagebanden. Hoewel er een veelvoud aan tandriemen is, kunnen trommelmotoren eigenlijk altijd voorzien worden van de overeenkomstige tandriemschijven. Het aantal tandriemschijven dat op de trommelmotor geplaatst wordt, hangt van de toepassing af.

De bewerking van de tandriemschijven (passend uitdraaien op de trommeldiameter) en het op de gewenste positie plaatsen op de trommelmotor zijn werkzaamheden die door TBA worden uitgevoerd. De tandriemschijven (met voorboring) kunnen door de klant worden toegeleverd, hetgeen vooral bij hele speciale uitvoeringen vaak gebeurt. In de meeste gevallen zorgt TBA voor de aankoop van de schijven.

Voor sommige toepassingen is het beter de vertanding over de gehele lengte van de trommel aan te brengen. Hierbij valt te denken aan een situatie waarbij de positie van de tandriem regelmatig wisselt, of wanneer er vele tandriemen op  1 trommelmotor lopen. Dit kan met diverse soorten vertanding, waarbij deze in een dikwandige aluminium buis wordt aangebracht. Het grote voordeel van deze uitvoering is de geringe buitendiameter.

Procon Tandriem trommelmotor

Heeft u vragen?

Neemt u dan even contact met ons op.

gemotoriseerd trommelmotor