Tandriem aandrijving

Positioneren en aandrijven in één

U bent hier: Home / Toepassingen / Tandriem aandrijving

Bent u op zoek naar een tandriemaandrijving? TBA – transportbandaandrijving – realiseert deze graag voor u. Wij zijn gespecialiseerd in Procon tandriemaandrijvingen, maar hebben ook diverse trommelmotoren van Rulmeca en Danroll in ons assortiment. Hierdoor kunnen wij tandriemaandrijvingen realiseren voor vele uiteenlopende toepassingen in diverse sectoren. Benieuwd naar wat voor u de meest geschikte oplossing is? Neem dan gauw contact met ons op via 038 – 333 88 04.

De toepassing van tandriemaandrijvingen

Het gebruik van tandriemaandrijvingen gebeurt in verschillende branches. Maar met name in de transportsector worden ze veel gevraagd. Het bekendste voorbeeld is de lopende band in de fabriek of bij de kassa van de supermarkt. Maar ook op de boerderij wordt de tandriemaandrijving regelmatig toegepast. Rooimachines maken hier bijvoorbeeld gebruik van. En hetzelfde geldt voor transportbanden in de levensmiddelenindustrie.

Het realiseren van de geschikte tandriemaandrijving

Een tandriemaandrijving wordt veelal ingezet bij transportbanden met werkstukdragers, in montagebanden. Hoewel er een veelvoud aan tandriemen is, kunnen trommelmotoren eigenlijk altijd voorzien worden van de overeenkomstige tandriemschijven. Het aantal tandriemschijven dat op de trommelmotor geplaatst wordt, hangt van de toepassing af.

De bewerking van de tandriemschijven (passend uitdraaien op de trommeldiameter) en het op de gewenste positie plaatsen op de trommelmotor zijn werkzaamheden die door TBA worden uitgevoerd. De tandriemschijven (met voorboring) kunnen door u als klant worden aangeleverd, hetgeen vooral bij hele speciale uitvoeringen vaak gebeurt. In de meeste gevallen zorgt TBA voor de aankoop van de schijven.

Voor sommige toepassingen is het beter de vertanding over de gehele lengte van de trommel aan te brengen. Hierbij valt te denken aan een situatie waarbij de positie van de tandriem regelmatig wisselt, of wanneer er vele tandriemen op één trommelmotor lopen. Dit kan met diverse soorten vertanding, waarbij deze in een dikwandige aluminium buis wordt aangebracht. Het grote voordeel van deze uitvoering is de geringe buitendiameter.

Meer informatie? Neem contact met ons op

Kunnen we u helpen bij de realisatie van een nieuw tandriemaandrijvingsysteem? Neemt u dan vooral contact met ons op, dan bespreken we de voor u meest geschikte mogelijkheden. U kunt ons telefonisch bereiken via 038 – 333 88 04 en per e-mail via info@transportbandaandrijving.nl. Of kom, als u daartoe in de gelegenheid bent, gerust eens langs bij ons aan de Industrieweg 5Y in Kampen, bij Zwolle. We nemen graag de tijd om u uitgebreid te informeren over onze verschillende tandriemaandrijvingen.

Procon Tandriem trommelmotor

Heeft u vragen?

Neemt u dan even contact met ons op.

gemotoriseerd trommelmotor