Voor elke band de juiste aandrijving

Wij hebben ze voor u

U bent hier: Home / Toepassingen

Door hun compacte bouwwijze en onderhoudsvriendelijke eigenschappen worden trommelmotoren in een enorm grote diversiteit aan transportbanden ingezet.

Wij onderscheiden 3 soorten:
Bulk handling.
Stukgoed.
Voedingsindustrie.

Trommelmotoren in RVS uitvoering, zonder olievulling maar met een vet-gesmeerde (food grade) stalen transmissie zijn een compact en onderhoudsvrij alternatief voor RVS aandrijving. Zo wordt door het hoge rendement en de compacte constructie zowel plaats- als energie bespaard. Bovendien zijn ze gemakkelijk grondig te reinigen.

Procon trommelmotor
Rulmeca trommelmotor bulk handling

Bulk handling

Van Aardappelen tot Zand, de robuuste, krachtige aandrijvingen van Rulmeca voelen zich hier thuis.

Procon Tandriem trommelmotor

Tandriem aandrijving

Geruisloos en nauwkeurig aandrijven van tandriemen met een zeer compacte en onderhoudsvrije motor. Dat kan. Hoe? Kijk hier voor meer informatie.

stukgoed

Stukgoed

Doosjes, pakjes, enveloppen, kratten, kisten, pallets, etc. Wij hebben de meest compacte aandrijving voor uw bandtransporteur.

Procon trommelmotor Intralox

Kunststof schakelbanden

Alle banden met een geprofileerde onderkant (Kunststof schakelbanden, Positive Drive banden, draadogen banden, etc.) kunnen met trommelmotoren worden aangedreven.

Procon trommelmotor SoliflexProMini

Positive Drive banden

TBA biedt u oplossingen voor transportbanden van verschillende merken en types

Procon trommelmotor Borstelwals

Borstel aandrijving

Het is een zeer compact in te bouwen aandrijving, waarbij alle bewegende delen binnen de borstel vallen. Hiermee wordt een onderhoudsvrije en geruisarme borstelaandrijving gecreëerd.

Procon Palletdrive

Palletdrive

Door zijn compacte inbouw is hij zeer geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld palletliften, haakse overzetters, draaitafels, etc. De aandrijving is in de rol geïntegreerd, neemt dus geen extra ruimte in.

Procon trommelmotor stuursnaren

Band sturing

Een zeer goede sturing is mogelijk, zonder dat er dure constructieve aanpassingen nodig zijn en ook een zeer kleine buigradius (mes-overgang) blijf mogelijk!

Heeft u vragen?

Neemt u dan even contact met ons op.

gemotoriseerd trommelmotor