Tandriemaandrijving

Transportbandaandrijving is uw specialist op het gebied van tandriemaandrijving door trommelmotoren. Lees hier meer over tandriemen en de verschillende toepassingsmogelijkheden.

Wanneer maakt men gebruik van tandriemaandrijving?

Tandriemaandrijvingen worden vaak gebruikt bij transportbanden met werkstukdragers, in montagebanden. Er zijn veel soorten tandriemen, toch weet transportbandaandrijving altijd te voorzien in overeenkomstige tandriemschijven. Transportbandaandrijving heeft verschillende toepassingsmogelijkheden voor tandriemen die voor zowel de levensmiddelenindustrie, als de stukgoed handling geschikt zijn.

Voordelen van tandriemen

Tandriemaandrijving wordt vaak ingezet vanwege de nauwkeurigheid. Er treed namelijk geen slip op. In de trommelmotor kan een rem en/of een encoder ingebouwd worden, waardoor exact positioneren van goederen op een baan mogelijk wordt, zonder dure servotechnieken in te zetten. In combinatie met bijvoorbeeld een frequentie omvormer kan een product heel nauwkeurig op een bepaalde positie worden geplaatst.

Bewerking tandriemschijven door Transportbandaandrijving

In veel gevallen worden de tandriemschijven meegeleverd door Transportbandaandrijving. Zo wordt de schijf passend op de trommelmotor gemaakt en op de gewenste positie geplaatst. U kunt als klant ook zelf de tandriemschijven met voorboring toeleveren. Dit gebeurt vooral wanneer het gaat over hele speciale uitvoeringen.

De toepassingsmogelijkheden van tandriemaandrijving

Het aantal tandriemschijven dat op een trommelmotor geplaatst worden, hangt van de toepassing af. Voor sommige toepassingen is het beter om de vertanding aan te brengen over de hele lengte van de trommel. In situaties waar de tandriem regelmatig wisselt is dit aan te raden. Ook wanneer er vele tandriemen op 1 trommelmotor lopen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om 7 tandriemen gelijktijdig aan te laten drijven door 1 trommelmotor.

Bekijk hier enkele toepassingsmogelijkheden (.PDF).

Wilt u meer informatie over tandriemaandrijving?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op! U kunt ons bereiken via 038-3338804 of een mail sturen naar info@transportbandaandrijving. Wij geven u graag advies over de juiste tandriemaandrijving voor uw trommelmotor! Komt u liever een keer langs bij ons? Ook dat kan! Wij hebben een kantoor en serviceplaats gevestigd in Kampen.

Wij voorzien u graag van advies over tandriemaandrijving door trommelmotoren aan de industrieweg 5Y in Kampen.

Tandriemaandrijving