Draagrollen

U bent hier: Home / Draagrollen

Draagrollen

Transportbandaandrijving levert vele soorten draagrollen voor in de stukgoedsector. Draagrollen zijn er in allerlei soorten en maten. Ze verplaatsen producten of deelproducten op een veilige en efficiënte manier. Hieronder worden enkele belangrijke draagrollen besproken die geschikt zijn voor in de stukgoedsector.

Procon Tandriem trommelmotor

Wat houdt stukgoed in?

Stukgoed betekent dat de hoeveelheid niet naar maat of gewicht maar per stuk wordt opgegeven. Stukgoederen worden meestal in dozen, kratten, kisten, vaten, pallets of balen vervoerd. Voorbeelden van stukgoederen zijn: kleding, televisies, radio’s, computers, brood, pasta en hagelslag. De volgende draagrollen zijn geschikt voor de stukgoedsector:

Zwaartekracht- en glijlager rollen
Transportrol
Zwaartekracht rollen
groefkogellager rollen
conische rollen
Aangedreven rollen
Accumulerende rollen

Zwaartekracht- en glijlager rollen

Zwaartekracht- en glijlager rollen zijn geschikt voor de droge, schone industrie.
Deze draagrollen zijn leverbaar in verschillende diameters, tussen 18 en 90 mm. Een belangrijk kenmerk is, dat ze voorzien zijn van lichtlopende kogellagers. Een aantal types is leverbaar met een verende as. De as is speciaal vormgegeven om geluid te reduceren.
De meeste typen zwaartekracht draagrollen zijn leverbaar met een staal/verzinkte- of kunststof buis. Vraagt u ons gerust om een offerte!

Conische draagrollen

Conische rollen worden ingezet in bochtbanen. Ze vormen een plaatsbesparend transportsysteem. Conische transportrollen zijn zowel in staal/verzinkte- als kunststof uitvoering beschikbaar, afhankelijk van de toepassing. Deze conische rollen kunnen ook worden aangedreven, door bijvoorbeeld een rondriem, poly-V snaar of ketting. Zodoende bent u er zeker van dat uw product in beweging blijft.

Aangedreven rollen

Aangedreven draagrollen worden veelal toegepast in palletbanen, transporteurs van dozen en allerlei andere logistieke oplossingen. De rollenbaan wordt aangedreven doordat elke rol de volgende aandrijft. Dit kan met een rondriem, tandriem aandrijving, Poly-V snaar of ketting. Er zijn heel veel verschillende uitvoeringen en diameters leverbaar. Voor de voedingsindustrie zijn vele types ook leverbaar in RVS, naast een staal/verzinkte uitvoering.

Wilt u weten welk type zwaartekracht- en glijlager rollen u het beste kan inzetten? Neem contact met ons als u meer informatie wilt krijgen over draagrollen.

Heeft u vragen?

Neemt u dan even contact met ons op.

gemotoriseerd trommelmotor